IDEO TEX 1736 4M TIMBER CLASSIC MUOVILATTIA

23,90 /m2

Tämä tuote on saatavilla vain Värisilmä-myymälöissä.
Katso lähin Värisilmä-myymäläsi tästä

Ideo Tex -joustovinyylimatto esittelee 23 erilaista mallia.
Puukuosien tyylin voi valita joko selkeälinjaisen skandinaavisen tyylin tai rennon rustiikkisen tyylin väliltä.
Huopapohja on äänetön ja helppo asentaa monentyyppisille alustoille.
Käyttöluokka 23/32 kestää hyvin kulutusta.

Tuotetiedot

Paksuus

2,90 mm

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/31

Kulutuspinta

0,30 mm

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Cfl-s1

Kiinnitystapa

Irtokiinnitys / liimaus alustaan

Takuu

15 vuotta

Alusta ja olosuhteet

Joustovinyyli asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa lattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Alustassa ei saa olla aineita, jotka reagoivat haitallisesti kiinnitysliiman tai päällysteen kanssa. Alusta antaa päällysteelle ja sen kiinnitykseen käytettäville tarvikkeille hyvän kiinnittyvyyden, eikä siinä ole päällystettä vahingoittavia tai sen lävitse erottuvia kohoumia, uria tai kuoppia. Joustovinyyli voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, vanhan muovimaton tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on aina puhdistettava huolellisesti (mm. lika ja vaha/käytetyt hoitoaineet). Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa on käytettävä joustovinyyliä jonka askeläänen parannusarvo on 19 dB tai sen yli. Saumat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 35-60 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C. Joustovinyyli toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa siten että päällysteen lämpötila on kiinnityshetkellä kauttaaltaan vähintään + 18 °C . Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18…23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa, kuitenkin vasta n. viikon kuluttua asennuksesta. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C.


Asennusohje

Kaikki samaan huoneeseen tai yhtenäisiksi tarkoitettuihin lattioihin tulevat vuodat valitaan samasta valmistuserästä. Tarkastetaan asennettavan maton kuviosovitus ja mahdollinen vuodan kääntötarve. Alusta puhdistetaan välittömästi ennen kiinnityksen aloittamista irtonaisista roskista, pölystä ja liasta. Päällyste kiinnitetään kokopinta liimauksena liiman valmistajan ohjeiden mukaan. Mikäli matossa on kuviokohdistus, kiinnitys aloitetaan vuodan keskeltä. Joustovinyyliä liimattaessa sen läpäisevien ja sitä rajoittavien rakennusosien lähellä leikkaukset tehdään täsmälliseksi sovittaen ilman liikuntavaroja. Irtokiinnityksen yhteydessä (maksimissaan 20 m2) jätetään kaikkien rakennusosien väliin 5-7 mm liikuntavarat.

Matto leikataan muotoonsa kulmissa, putkien kohdissa tms. Sovitettaessa mattoa muotoonsa leikkausta varten sitä painetaan taitoskohdista siten että taitoksista tule teräviä ja tarkkoja. Matto leikataan linjaaria avuksi käyttäen oikeaan kokoonsa joko tarkasti, tai siten että seinän viereen jää muutaman millin rako (peitetään jalkalistalla asennuksen jälkeen). Keskelle tulevat saumat leikataan päällekkäin linjaarin avulla siten, että molempien vuotien saumat ovat päällekkäin ja kuviosovitukset kohdillaan. Näin varmistetaan tiivis ja tarkka sauma. Vuodat sovitellaan ennen liimausta. Puolet vuodasta käännetään ja lattiaan levitetään liimaa valmistajan ohjeiden mukaisesti tarkoitukseen soveltuvalla liimalastalla. Vuota käännetään ja hierretään kiinni alustaansa aloittaen keskikohdasta jatkaen reunoja kohti, jotta kaikki ilmakuplat poistuvat. Toinen vuota kiinnitetään samalla tavalla. Irtokiinnityksessä sauman kohdalla käytetään kaksipuoleista teippiä, muualta matto jätetään kiinnittämättä alustaansa. Saumat tiivistetään saumanesteellä pakkausohjeen mukaisesti. Jalka- ja peitelistat listat kiinnitetään paikoilleen siten että ne eivät purista mattoa.

Tarvittavat työkalut: terävä suorateräinen mattoveitsi, pehmeä harja, mitta, metalliviivain tai suorakulma, saumausnestettä, kaksipuolinen mattoteippi, mattoliimaa, pehmeäpintainen hierrin.


Hoito-ohjeet

Käyttöönottopuhdistus

Irtolika poistetaan. Pesu asennuksen jälkeen heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella.


Ylläpitopuhdistus

Suoritetaan miedolla yleispuhdistusaineella jonka pH-arvo on 6-8.


Tahranpoisto

Tahrat poistetaan mahdollisimman nopeasti neutraalilla yleispuhdistusaineella (pH 6-8). Öljy, väriliidut ja tussi poistetaan mineraalitärpätillä tai puhdistusspriillä.


Vahaus

Joustovinyylien pinnassa on PUR-käsittely, jonka takia niitä ei vahata


Ennakoiva hoito

Sisääntulojen kohdalla käytetään ovimattoja (ei kumipohjainen) liankerääjinä. Kumipintaisista tavaroista tai jalkineista saattaa jäädä jälkiä joustovinyylin pintaan, joten niiden säilytys kenkätelineissä tai käytävämattojen päällä.