IDEO LUKKOPONTTIVINYYLI 190-1 2,79 M2/KRT

75,05 /krt

(26,90 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Edullinen vinyylilattia, joka on helppo asentaa taittopontin avulla. Käytännöllinen vinyyli kestää hyvin kosteutta kodin kuivissa tiloissa ja on helppohoitoinen. Leveä lauta on myös tyylikkään näköinen.
Käyttöluokka 23/32 kestää hyvin kulutusta. Taittopontti tekee asennuksesta helppoa ja nopeaa. M1 päästöluokka.

Tuotetiedot

Paksuus

4 mm

Lattianpäällysteen tyyppi

Käyttöluokka 23/32

Kulutuspinta

0,30 mm

Pintakäsittely

DS / R9

Paloluokka

Bfl-s1, EN 13 501-1 Btl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Valonkestävyys

EN 20 105 – B02 >6

Ympäristömerkintä/sisäilmaluokitus

Ftalaattivapaa, M1

Takuu

10 vuotta kotikäytössä

Alusta ja olosuhteet

Lattianpäällyste asennetaan kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle, uivaksi lattiaksi. Tarkistetaan aluslattian suoruus: suurin sallittu poikkeama on +/- 3 mm / 2000 mm. Tarvittaessa aluslattia oikaistaan tasoitteella tai levyttämällä. Lattianpäällyste voidaan asentaa betonille, levy- tai puulattiaan, muovimaton, linoleumin tai korkin päälle. Tekstiilimatto on poistettava. Vanha lattianpäällyste on puhdistettava huolellisesti. Tarkistetaan aluslattian kosteus: kiviainespintaisten aluslattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Laudat asennetaan valon suuntaisesti, ellei suunnitelmissa ole mainittu asennussuuntaa. Kaikkiin kiinteisiin rakenteisiin jätetään vähintään 5 mm liikuntavara. Mikäli lattia on yli 15 m leveä/pitkä, on se jaettava liikuntasaumalla. Liikuntasauma tulee aina eri huonetilojen välille. Lattianpäällystettä ei asenneta kiinteiden kalusteiden alle (esim. keittiökaapistot). Huoneen suhteellinen ilmankosteus on oltava asennuksen aikana ja sen jälkeen 30-75 %, ja huoneilman lämpötila vähintään +18 °C. Lattianpäällyste toimitetaan asennuskohteeseen ja tasaannutetaan avaamattomissa pakkauksissa vaakatasossa 2 vrk (48 tuntia) ennen asennustyön aloitusta.


Lattialämmityksen päälle asennettaessa lattialämmityksen tulee olla toiminnassa vähintään 2 viikkoa, ja pintalämpötilan oltava ennen asennusta ja sen aikana +18…23 °C. Tämän jälkeen käyttölämpötilaa säädellään enintään 5 astetta vuorokaudessa. Pintalämpötilan maksimi on 27 °C.Välipohjarakenteissa asennetaan tarvittaessa aluslattian päälle vinyylilankkujen askelääneneritykseen tarkoitettu alusmateriaali (Ideo HDA tai Dreamtec+).

Toimistotiloissa suosittelemme huonekaluissa tasapohjaista kaksoispyörää.


Asennus

Aloitus on lähdettävä vasemmalta oikealle suoraan aloitusseinästä. Jos tilan seinät eivät ole suorassa kulmassa, päätetään ennen asennusta mitä seinää vasten viistosti leikatut lankut sijoitetaan. Aloitetaan nurkasta ja asennetaan pontin pitkä kieleke huoneeseen päin. Jätetään vähintään 5 mm liikuntavara seinän ja ensimmäisen rivin väliin käyttämällä tarkoitukseen sopivia kiiloja. Taitetaan seuraava lankku vinosti edellisen päätyponttiin ja painetaan lankku sen jälkeen alas. Jatketaan samalla tavalla ensimmäinen rivi.

Viimeinen lankku mitoitetaan ja seuraava rivi aloitetaan leikatulla palalla. Vierekkäisten lankkujen limityksen on oltava vähintään 300 mm. Asennusta jatketaan nostamalla edellisen lankun päätyponttia 30° jotta pitkän sivun pontti saadaan paikalleen (ensin päätypontti, sitten pitkä sivu). Muistetaan lisätä kiiloja liikuntavaroihin työn edetessä. Läpivienneille on porattava halkaisijaltaan vähintään 10 mm suuremmat reiät.


Viimeinen lautarivi leikataan oikean levyiseksi, huomioidaan 5 mm liikuntavara.

Poistetaan asennuskiilat kun lattian asennus on valmis. Jalka-/liikuntasaumalistoja asennettaessa on huomioitava etteivät ne saa estää lattian elämistä, ts. ne eivät saa olla kiinni lattianpäällysteessä.

Tarkista ennen asennusta aluslattian kosteus:

Kiviainespintaisten lattioiden suhteellisen kosteuden on oltava alle 85 % (RH). Välipohjarakenteissa asennetaan askeläänen eritykseen tarkoitettu alusmateriaali.


Hoito-ohjeet

HOITO-OHJE

Käyttöönottopuhdistus Irtolika poistetaan. Pesu asennuksen jälkeen heikosti emäksisellä yleispuhdistusaineella.


YLLÄPITOPUHDISTUS

Suoritetaan miedolla yleispuhdistusaineella jonka pH-arvo on 6-8.


TAHRANPOISTO

Tahrat poistetaan mahdollisimman nopeasti neutraalilla yleispuhdistusaineella (pH 6-8). Öljy, väriliidut ja tussi

poistetaan mineraalitärpätillä tai puhdistusspriillä.


VAHAUS

Vahausta ei tarvita.


ENNAKOIVA HOITO

Sisääntulojen kohdalla käytetään ovimattoja (ei kumipohjainen) liankerääjinä. Kumipintaisista tavaroista

tai jalkineista saattaa jäädä jälkiä vinyylin pintaan, joten niiden säilytys kenkätelineissä tai käytävämattojen

päällä. Kiinnitä huonekalujen jalkoihin huopapalat, joilla estetään tarpeettomien naarmujen ja jälkien syntyminen lattiaan. Pyörillä varustettujen tuolien ja pöytien kohdalla käytettävä siihen tarkoitettua lattiasuojaa.