ESTA 2 S TAMMI NATURE, LONDON, EKSTRAMATTA LAKATTU PARKETTI 2,69M2/KRT

228,38 /krt

(84,90 /m2)

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Tuotetiedot

Lattianpäällysteen tyyppi

Kolmikerrosrakenne

Paloluokka

Dfl-s1

Kiinnitystapa

Taittopontti

Paksuus

14 mm

Takuu

20 vuotta

Käyttökohteet

Parketti on aina ylellinen, klassinen ja kestävä valinta. Parketti nostaa asunnon arvoa ja on miellyttävän tuntuinen sekä ekologinen pintamateriaali. Erilaiset pintakäsittelyt antavat runsaasti vaihtoehtoja perinteisten kuosien ohelle. Parkettilattia voidaan uudelleen käsitellä, jolloin tuotteen elinkaari on pitkä. Puu on elävää materiaalia, se sopeutuu ympäröivän ilman kosteuteen ja laajenee tai kutistuu sisäilman kosteuden vaihtelun mukaan. Parkettilattia asennetaan vasta, kun muut rakennus- ja remontointivaiheet on suoritettu. Parkettilattian asentaminen on helppoa. Laudat lukittuvat yhteen mekaanisesti, ja liitokset ovat käytännössä näkymättömät. Koska parketti on luonnontuote, lautojen ulkonäkö vaihtelee yksilöllisesti kuvissa tai näytteissä olevista laudoista.


Asiantuntijamme neuvovat Sinua mielellään- Värisilmä auttaa!


Asennus- ja hoito-ohje

ESTA PARKETin asennuksessa tarvitset:

Vasara, puukapula ja lyöntirauta, mittanauha, pienihampainen käsi- tai sähkösaha, asennuskiilat.


PARKETIN ASENNUSOHJE (Tarkempi asennus-ohje löytyy pakkauksista)

Parketti varastoidaan asennettavassa tilassa pakkauksessaan min. 48 tuntia ennen asennusta. Lämpötilassa 18-23°C, suhteellisen kosteuden (RH) on oltava 40-60% sekä asennuksen aikana että sen jälkeen!


Lautaparketti ESTA PARKET asennetaan ”uivaksi” lattiaksi.

Parkettilaudat tulee asentaa kuivalle, kiinteälle ja tasaiselle alustalle. Ennakkoon varmistettava (esimerkiksi suoralla rimalla) alustan suoruus. Jos poikkeama on enemmän kuin 2-3 mm kahden metrin (2 m) matkalla, silloin alusta on ehdottomasti suoristettava.

Tärkeää on myös tarkistaa aluslattian kosteuspitoisuus. Betonialustan kosteus ei saa ylittää Rh 85 %.

Ennen asennusta parkettipakkaukset on säilytettävä vaakasuorassa asennossa pakkauksessaan vähintään 48 tuntia siinä tilassa, jossa parketti tullaan asentamaan. Kun aloitat asennustyön, avaa paketit ja valikoi sävyltään ja kuvioltaan sopivat parkettilaudat niin, että asennetun parkettilattian kokonaisvaikutelma on mahdollisimman hyvä. Laudat asennetaan päävalon suuntaisesti, ellei muuta ole sovittu.


Alusta ja olosuhteet

Parkettia asentaessa tulee ottaa huomioon, ettei lattian yhtenäinen kokonaispinta-ala liikuntarakoineen olisi yli 8 m lautojen pituussuuntaan, ja 8 m leveyssuuntaan. Pinta-alaltaan suuremmissa tiloissa on syytä tehdä ylimääräinen liikuntasauma. Liikuntasaumat tehdään kaikkien kiinteiden rakennuksen osien väliin, sekä huoneiden välille. Tarralistat eivät täytä vaatimuksia. Alusmateriaalina käytetään Tuplex alusmateriaalia tai vastaavaa.


Väri- ja kuviovaihtelut ovat puun luontaisia ominaisuuksia, eikä niitä hyväksytä reklamaation esittämisen perusteeksi.

Lautaparkettia ei saa varastoida lämmittämättömiin ja kosteisiin (kylpyhuoneet, WC-tilat) tiloihin tai ulkotiloihin. Parkettilaudat on tarkistettava ennen asennuksen aloittamista mahdollisten virheiden toteamiseksi. Jos viallisia lautoja on asennettu lattiaan, niistä ei voi esittää reklamaatiota. Niistä laudoista, joissa on havaittu virheitä ennen asennusta, voidaan esittää reklamaatio.


Parketin asennus lattialämmitysjärjestelmän päälle

Ennen parketin asennusta, lattialämmityksen pitää olla kytkettynä 7 vrk ennen asennusta.


Huolehtikaa siitä, ettei lattian pintalämpötila milloinkaan ylitä 27, ja että sisälämpötila olisi aina välillä 18-23°C