CERESIT FT101 WHITE 280ML LIIMATIIVISTEMASSA

16,90 /kpl

Varastossa, toimitusaika 3-10 arkipäivää.

Elastinen Flextex–teknologiaan perustuva liimatiivistemassa sekä sisä- että ulkokäyttöön.
Erittäin hyvä UV-, sään- ja ikääntymisen kestävyys ja värisävyn vakaus – pinta ei ala rakoilla eikä kellastua
FT 101 on käyttövalmis tuote, joka levitetään pakkauksesta pinnalle ilman esikäsittelyä normaalin silikoni- tai paineilmapuristimen avulla.
Väri: valkoinen

Käyttökohteet

Moniin pintoihin hyvin tarttuvaa FT 101:tä suositellaan käytettäväksi joustavaan tiivistämiseen ja liimaukseen seuraavissa paikoissa:

– liitossaumat, esim. puu-/alumiini-/PVC-ikkunat tai ovenkarmien ja muurien väliset saumat, portaat, parvekkeet, terassit, betoni ja ympäröivien putkien äänieristys, jne.

– ikkunalautojen, listojen, peitelevyjen, porrasaskelmien, keraamisten laattojen, kalusteiden jne. asentaminen (liimaaminen ja tiivistys), jalkalistojen, suojalevyjen, stukkoelementtien, metallien, puun, keramiikan, valmiselementtien, jne. liimaaminen

– metalli- ja puurakenteisten saumojen ja liitosten tiivistäminen.


Käyttöohje

Alustan esikäsittely

Tiivistettävien tai liimattavien pintojen on oltava puhtaita ja kuivia sekä puhdistettu öljystä, rasvasta, pölystä ja irtonaisista osista. Seisova vesi ja vanhat tiiviste-/liimajäänteet on poistettava. Öljy- ja voiteluaineiden jäämien poistamiseen käytetään asetonia, alkoholia, isopropanolia tai vastaavia puhdistusaineita.

Töiden kulku

Tiivisteen levittäminen Sauman on liikuttava tiivisteen liikkeiden mukana. Tavallisen sauman leveys on 10 mm – 35 mm. Leveyden ja syvyyden suhteen on oltava n. 1:0,5. Sauman ja pinnan valmistelun jälkeen painetaan saumaan PE-vaahtoinen saumatiiviste, josta on huokoset suljettu, määrättyyn syvyyden saumaan ja tarvittaessa pohjustetaan. Laita patruuna pistooliin ja työnnä FT 101 saumaan, lujasti sauman sivuihin painaen. Täytä sauma kokonaan, vältä ilman jäämistä sauman sisään. Hyvän tartunnan takaamiseksi on tiiviste painettava tiukasti sauman reunoihin. Tarkan saumalinjan tai erityisen puhtaan linjan saamiseksi käytetään suojateippiä, joka on poistettava ennen kuin tiivisteen pinnalle muodostuu kalvo. Levittämisen jälkeen tiivistettä voidaan ennen kalvon muodostumista tasoittaa sileän pinnan saamiseksi. Liimaus Pinnan valmistelun jälkeen levitetään FT 101 muutaman sentin välein nauhana tai laikkuina liimattavalle pinnalle ja liimattava elementti painetaan käsin paikalleen. Tarvittaessa käytetään liimattaviin elementteihin paikalla pitämiseksi muutaman tunnin ajan teippiä, kiiloja tai tukia. Muutaman minuutin kuluessa liimauksesta on mahdollista helposti irrottaa vinoon mennyt elementti ja korjata sen asentoa. Sen jälkeen elementti laitetaan uudestaan painon alle. FT 101 saavuttaa optimaalisen tarttuvuuden täydellisen jähmettymisen jälkeen, eli +23 °C ja 2-3 mm paksuisen sauman osalta 24-48 tunnin kuluttua.


Ominaisuudet

-hyvä joustavuus

-erittäin hyvä tarttuvuus erilaisiin käsittelemättömiin rakennusmateriaaleihin

-tarttumaton pinta

-voidaan levittää kostealle pinnalle kuplimatta ja tarttuvuutta kadottamatta (toisin kuin PU-massat)

-erittäin hyvä UV-, sään- ja ikääntymisen kestävyys ja värisävyn vakaus – pinta ei ala rakoilla eikä kellastua -silikoniton

-ei sisällä haitallisia isosyanaatteja

-ei sisällä liuottimia

-ruostuttamaton helposti levitettävä puristimella jopa alhaisessa lämpötilassa

-jähmettymisen aikana ei juurikaan supistu

-jähmettymisen jälkeen maalattavissa

-iskuja ja tärinää vaimentava